Információk

Ezen az oldalon terveztem gyűjteni minden olyan dolgot, amit a blog olvasóinak tudnia kell, vagy nem árt ha tudja. Először is le kell szögeznem, hogy Törpényi Kitti nem én vagyok. Viszont azt is hozzá kell tennem, hogy a karaktere hosszú évek alatt született meg a saját antiszocialitásom eredményeként. Én szeretem őt, a szívemhez nőtt, a napjaim részévé vált azzal, hogy a fejemben megteremtődött. Ugyan van valaki, aki sok mindenben hasonlít Kittire, nem szeretném elmondani, hogy i is ő, mert szerintem maga sem ismerte fel. 
Itt azért még egyszer elmondanám, hogy a blog amolyan tizenhat fölött ajánlott, és nem szeretnék olyan kommentet, ami arra utal, hogy a történet negatív értelemben durva, de persze a szépen megfogalmazott építő kritika jöhet.
Fontos elmondanom, hogy nem akarom sajnáltatni Kittit, ő szereti ezt a helyzetet, nem szeretne megváltozni. Nem szerettem volna egy szerethető főhőst megálmodni, aki kicsit is átérzi a helyzetét, szeretni fogja. 
A blogot elsősorban azért hoztam létre, hogy egy személyiségzavaros nő személyiségi és mentális fejlődését modellezzem. Szóval, ha néhol nem is olyan izgalmas, nem szánom annak - Kittit szeretném bemutatni: hogyan lesz normális, egyáltalán lesz-e neki is saját Happy End-je. Ez az ő története, és akármilyen szereplő érkezik, ez csakis az övé marad.

Szereplők és karaktereik
Magyarul melyik szereplő melyik színészhez, modellhez hasonlít szerintem. Azt azért fontos megjegyeznem, hogy nem csak úgy keresgéltem őket, hanem már eleve ebben a kinézetben születtek meg a fejemben, évekkel ezelőtt. Ez a lista bővül, nem biztos, hogy minden legkisebb jelentőségű mellékszereplővel, de bővül.
Törpényi Kitti - Stana Katic (Castle, CBGB, For Lovers only)
Bíró Szilárd - David Boreanaz (Dr. Csont)
Kenese Gábor - Nathan Fillion (Castle, Firefly)
Mihály Ágnes - Lorraine Bracco (Rizzoli&Isles)
Marth Balázs - Thomas Gibson (Gyilkos elmék)
Várhelyi Andrea - A. J. Cook (Gyilkos elmék)

Az antiszociális személyiségzavar, és a többi
Az antiszociális személyiségzavar tulajdonképpen a pszichopátia más néven. Egy ideje a hivatalosan neve valóban az antiszociális személyiségzavar, tünetei többek között az okszerűtlen gondolkodás és báj, amelyet a tünet mutatója felhasznál ahhoz, hogy elérje a céljait. Cleckley, a híres pszichológus szerint sok szakember úgy tartja, ha a tünetekből három igaz egy páciensre, akkor pszichopatának nevezhető. A disszociális személyiségzavart sokan keverik a skizofréniával, pedig tulajdonképpen közük sincs egymáshoz.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése